TRUMPOV KONAČNI KRAJ: State Department objavio da je aktuelni predsjednik ZAVRŠIO MANDAT!

Na zvaničnom sajtu američkog State Departmenta osvanula je informacija o završetku mandata odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa.

  • Vijesti

  • 11. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 1

Naime, na sajtu piše da je Donald Tramp bio predsjednik SAD od 20. januara 2017. godine, a da se njegov mandat završio na današnji dan u 19.39, prenosi Indipendent.

Nije objavljeno više informacija o ovom slučju.

Izmjena je nastala nakon što su Republikanci u Predstavničkom domu Kongresa blokirali zahtjev demokrata za rezoluciju o opozivu odlazećeg američkog predsjednika.

Demokrate su zahtijevale dogovor kojim bi se rezolucija smjesta stavila na raspravu, ali su republikanci glasanjem odbacili takav zahtjev.

Predloženom rezolucijom demokrate pozivaju potpredsjednika SAD Majka Pensa da pokrene postupak izmjena i dopuna američkog Ustava, što bi omogućilo opoziv predsjednika Trampa sa te funkcije.

Demokrate su nagovijestile da će tražiti da se sutra održi novo glasanje o rezoluciji.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...