ZA SVAKU POHVALU: "Pfizer" objavio podatke o količini vakcina proizvedenih do kraja 2020. godine

"Pfizer" i njegov njemački partner "BioNTech" proizveli su do kraja 2020. više od 70 miliona doza vakcina protiv Covida-19, objavio je u utorak izvršni direktor "Pfizera" Albert Bourla.

  • Svijet

  • 12. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 0

"Na kraju posljednje sedmice u 2020., mi smo već proizveli više od 70 miliona doza, a od toga pustili na tržište 50 miliona, jer prije distribucije treba obaviti kontrolu kvaliteta", rekao je Bourla za CBS.

"BioNTech" objavio je u ponedjeljak da su dvije kompanije povećale ciljanu proizvodnju u 2021. sa 1,3 na dvije milijarde doza s obzirom na to da su otvorile nove proizvodne linije i da se iz jedne bočice može izvući više doza vakcina.


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...