VELIKO SUĐENJE MAFIJI U ITALIJI: Čak 900 svjedoka svjedočit će protiv više od 350 ljudi...

Bivši senator, šef policije, lokalni vijećnici i biznismeni optuženi za pomaganje mafiji, također su uhapšeni u Njemačkoj, Švicarskoj i Bugarskoj.

  • Svijet

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Najveće suđenje mafiji u Italiji u posljednje tri decenije počinje danas, a 900 svjedoka svjedočit će protiv više od 350 ljudi, uključujući političare i dužnosnike optužene da su članovi moćne "Ndranghete".

Kako prenose svjetski mediji, zbog ograničenja povezanih s koronavirusom, mnogi optuženi će prvim ročištima prisustvovati putem videoveze iz zatvora. Oni u sudnici nosit će maske i poštovati distancu sjedeći najmanje dva metra jedan od drugog.

Gotovo svi optuženi uhapšeni su u decembru 2019. godine nakon dugotrajne istrage koja je započela 2016. i obuhvatila najmanje 11 italijanskih regija. Oko 2.500 policajaca učestvovalo je u akcijama usmjerenim na osumnjičene u Vibo Valentiji u Kalabriji, srcu područja koje je uglavnom kontrolirao klan "Mancuso" iz "Ndranghete".

Bivši senator, šef policije, lokalni vijećnici i biznismeni optuženi za pomaganje mafiji, također su uhapšeni u Njemačkoj, Švicarskoj i Bugarskoj, piše "Oslobođenje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...