BOMBA IZ FRANCUSKE: Renault oživljava dva legendarna modela koji su zaludili svijet, spremaju i veliko iznenađenje…

Novi direktor Renaulta, Italijan Luca de Meo planira da danas, 14. januara, objavi dugoročnu strategiju kompanije.

  • Auto

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 0

Renault žestoko kreće u razvoj automobila s električnim pogonima, a čini se da je i cilj pokrenuti liniju profitabilnijih proizvoda.

No, prije samog predstavljanja, procurile su prve informacije, a ljubitelje automobila posebno će zanimati vijest o najavljenom povratku dva legendarna modela Renaulta 4L i Renaulta 5.

Dva automobila koja su obilježila Renaultovu historiju, jedan šezdesete, a drugi osamdesete godine prošlog stoljeća, u novim iteracijama postali bi električni automobili. Ideja je, navodno, da 4L uđe u klasu u kojoj su sad Twingo i Fiat 500, a da Renault 5 bude u segmentu sa Zoeijemi Peugeotom e-208.

No, hoće li se te informacije pokazati istinitim, doznat ćemo vrlo brzo…

Renault žestoko kreće u razvoj automobila s električnim pogonima, a čini se da je i cilj pokrenuti liniju proizvoda na kojima će biti veća zarada po prodanom primjerku.

Također, sportska marka Alpine vrlo brzo će dobiti tri električna modela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...