KAKVA ŠTETA: Nasuprot Tariku, u „Milijunašu“, sjedio je pravi znalac, odustao je na pitanju za 250.000 kuna, a znao je odgovor

Nasuprot Tariku Filipoviću u "Milijunašu" sjeo je Duško Lakić iz Zadra. Rekao je odmah da neće okolišati, već će ubrzo nakon pročitanog pitanja nuditi odgovor. Toga se i držao.

  • Show

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

Malo je zapeo na pitanju 'Hrvatska je na Eurosongu dvaput bila...', a ponuđeno je bilo: prva, druga, treća i četvrta. Duško je bez upotrebe džokera rekao da je tačan odgovor četvrta i nastavio dalje borbu za veliki iznos. 

24sata

Foto: HRT

Džoker zovi iskoristio je na pitanju 'U Bakru je 2005. srušen 250 m visok dimnjak ugašene...', a prijatelj mu je rekao da je 95 posto siguran da je tačan odgovor koksara. I bio je u pravu. 

Nije bio siguran ni oko pitanja 'Čiji je ministar obrane 1985. podnio ostavku uslijed skandala izazvanog potonućem Greenpeaceova broda 'Rainbow' Warrior?'. Iskoristio je džokera pola-pola, čime su mu ostali odgovori britanski i francuski. Lakić se odlučio za 'francuskog' i tako osvojio 32.000 kuna. 

24sata

Foto: HRT

Mučilo ga je i 11. pitanje za 64.000 kuna, a ono je glasilo: 'Kakav će biftek zatražiti gurman kojemu 'rare' nije dovoljno sirovo?'. Pitao je znalce, a oni su rekli 'blue rare'. 

Zapeo je na 13. pitanju za 250.000 kuna. Ono je glasilo: 'Ko prorokuje: 'Vuk će prebivati s jagnjetom, ris ležati s kozlićem, tele i lavić zajedno će pasti, a djetešce njih će vodit'? Na ovom pitanju Duško je odustao, u džepu ima 125.000 kuna, a onda je rekao odgovor za koji je mislio da je tačan - Izaija - i bio je u pravu. 

24sata

Foto: HRT

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...