CIK ZAPRIMIO TRI ŽALBE NAKON ODLUKE O OBJAVLJIVANJU REZULTATA: Bakalar objasnio naredne korake

"Na našu Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata nakon ponovnog prebrojavanja u našem Centru za brojanje, nakon što su utvrđena značajna odstupanja, smo formalno zaprimili tri žalbe", kazao je za N1 Željko Bakalar, predsjednik CIK-a.

  • Vijesti

  • 17. Jan. 2021  

  • 0

Kako kaže, žalbe su uslijedile od Naše stranke, Platforme za progres i SDP-a koje idu u smjeru da se traži prebrojavanje svih glasova sa redovitih biračkih mjesta u gradu Mostaru.

“Naše službe pripremaju izjašnjene za Apelacijski odjel Suda BiH i ono što bude odluka Suda BiH po tim žalbama će biti na neki način i smjernica postupanja CIK -a vezano za samo potvrđivanje rezultata ili eventualno neka druga postupanja”, dodao je Bakalar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...