O TOME SE PRIČA: KCUS napušta doktorica Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović!

Šefica Klinike za ginekologiju i akušerstvo dobila je jasan signal iz menadžmenta KCUS-a da neće obnoviti mandat, što je doktorica Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović shvatila kao poruku da treba napustiti Kliniku.

  • Mini market

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 4

Doc. dr. Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, šefica Klinike za ginekologiju i akušerstvo, nalazi se na izlaznim vratima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

Prema nezvaničnim, ali sasvim pouzdanim informacijama “Slobodne Bosne”, doktorica Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović najvjerovatnije će napustiti KCUS nakon što je dobila jasan signal iz menadžmenta, na čelu s doktoricom Sebijom Izetbegović, da neće obnoviti mandate iako je sve donedavno bila jedini kandidat.

Navodno se u međuvremenu za direktorsku funkciju prijavio još jedan kandidat, koji, iako ima neuporedivo slabije reference, važi za izrazitog favorita.

Prema također nezvaničnim informacijama, doktorica Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović pala je u nemilost menadžmenta KCUS-a nakon što nije željela potpisati peticiju da se Opšta bolnica “Abdulah Nakaš” privremeno pretvori u Covid-bolnicu.

Doc. dr. Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović rođena je sestra doktora Farisa Gavrankapetanovića, nekadašnjeg direktora KCUS-a, te Ismeta Gavrankapetanovića, dugogodišnjeg šefa Klinike za ortopediju. Kao što je poznato, dr. Ismet Gavrankapetanović pod čudnim okolnostima napustio je KCUS i nedugo zatim imenovan je za generalnog direktora Opće bolnice “Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

Nije poznato gdje će profesionalnu karijeru nastaviti dr. Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, a špekulira se da bi mogla krenuti stopama svog brata Ismeta.

(SL. B.)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...