NJEMAČKI PARLAMENT POTVRDIO KANDIDATURU CHRISTIANA SCHMIDTA ZA NOVOG VISOKOG PREDSTAVNIKA: Završeno glasanje u Bundestagu...

Njemačka želi raditi sa svima u BiH, bez razlike, na ispunjavanju 5+2 uslova za zatvaranje OHR-a kako bi BiH što prije mogla biti primljena u EU.

  • Mini market

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Njemački Bundestag upravo je glasanjem zvanično potvrdio kandidaturu Christiana Schmidta kao njemačkog kandidata za visokog predstavnika.

Kako pišu "Nezavisne", Vlada Njemačke je u protekla dva mjeseca obavijestila sve članice Vijeća za implementaciju mira i ostale međunarodne partnere da Njemačka planira da predloži svog kandidata, ali bez navođenja imena, jer je Schmidt formalno mogao postati kandidat tek nakon potvrde u Bundestagu.

Kako je rečeno, u medijima u BiH proteklih mjeseci bilo je mnogo špekulacija, na koje Njemačka nije mogla odgovoriti, jer Schmidt formalno nije bio kandidat.

Njemačka, navodno, odbacuje špekulacije koje su se pojavile u medijima o tome da je Schmidtov dolazak dogovoren s Rusijom, da Vlada SAD-a nije bila obaviještena, kao i ostale špekulacije, prenosi "Avaz".

Njemačka želi raditi sa svima u BiH, bez razlike, na ispunjavanju 5+2 uslova za zatvaranje OHR-a kako bi BiH što prije mogla biti primljena u EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...