BMW PREDSTAVLJA: Pokazali su šta se krije iza ogromnih prednjih "bubrega" (VIDEO)

Hladnjak je pomaknut u odnosu na klasičnu seriju 3, a za optimalan rad smeta mu poveći radar smješten ispred njega.

  • Auto

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Pogledajmo šta se nalazi iza prednje maske BMW-ovih M modela, piše "Index Auto". 

Kritike na račun ogromne prednje maske kod pojedinih BMW-ovih modela se ne stišavaju. No, velika maska donosi i neke benefite, a to je olakšavanje protoka zraka za hlađenje.

Ogroman hladnjak se nalazi odmah iza maske, zajedno s ventilatorom snage 1 kilovat-sat. Dugotrajnosti doprinosi dodatna zaštita od udarca kamenčića.

Hladnjak je pomaknut u odnosu na klasičnu seriju 3, a za optimalan rad smeta mu poveći radar smješten ispred njega. 

Ispod se, pak, nalazi još jedan hladnjak, kojim se hladi ulje u mjenjaču. No, to nije sve, tu je još hladnjaka, među kojima je i hladnjak motora, koji koristi prednosti podtlaka generiranog u tom području. Odmah iza su usmjerivači zrak za hlađenje kočnica. 

Sve u svemu, dobro je vidjeti da dizajn još ima direktne veze sa performansama, ali i da ima proizvođača koji nastoje izvući maksimum i kad se ne govori o profitu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...