OVO SE NEĆE DOPASTI DODIKU: Đokićevi socijalisti okrenuli leđa SNSD-u u Trnovu

Na jučer održanoj prvoj redovnoj sjednica Skupštine opštine Trnovo uspostavljena je većina koju čine SDS, DNS i SP.

  • Politika

  • 23. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 0

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović povukao je s dnevnog reda sjednice Skupštine opštine prijedlog budžeta za 2021. godinu i prijedlog Odluke o izvršenju budžeta, nakon čega su odbornici opozicije, koju čine SNSD, DF i Demos, napustili sjednicu.

Predsjednik SO Trnovo Siniša Golijanin (DNS) za portal TVBN rekao je:

„Građanima Trnova obećali smo da ćemo raditi za interes svih stanovnika ove opštine tako da smo usvojili prijedlog za smanjenje plata funkcionera za 10 posto, na tome ćemo ostvariti uštedu od 21.000 KM. Takođe, želimo naglasiti da je opozicija koju čine SNSD, Demos i DF, bila protiv tog prijedloga.“

Usvojen je prijedlog za povećanje stipendija i stipendiranje studenata prve godine.

Skupštinska većina, koju čine predstavnici SDS-a, DNS-a i SP-a, za v. d. direktora JZU Dom zdravlja Trnovo imenovala je Stefana Ivanovića, dok je za v. d. JU Turistička organizacija opštine Trnovo imenovan Milan Bjelica.

Načelnik Trnova Dragomir Gagović (SNSD) istaknuo je da imenovanje direktora nije sporno s obzirom na to da imaju većinu u Skupštini, ali da je sporan način na koji se to radi, jer će “već iduće sedmice doći neko iz Upravnog inspektorata Republike Srpske i reći da ne može tako, pošto tačke koje se odnose na izbor i imenovanja, nisu prošle zakonsku proceduru”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...