NA OVO VAS JOŠ NIKO NIJE UPOZORIO: Čaj od KAMILICE ne biste smjeli konzumirati istovremeno sa OVIM LIJEKOVIMA jer može da izazove OZBILJNE POSLJEDICE!

Iako je veoma zdrav, čaj od kamilice ne preporučuje se osobama koje su alergične na određene biljke, a može imati negativne efekte i u slučaju da se uzima sa nekim od lijekova koje ćemo navesti.

  • Zdravlje

  • 24. Jan. 2021  24. Jan. 2021

  • 0

Kamilicu ne bi smjeli da uzimaju oni koji su alergični na bijele rade, astres, hrizantemu ili ambroziju.

Kamilica takođe može da reaguje sa nekim lijekovima, pa pazite ukoliko koristite sljedeće medikamente:

alt

Antiloagulativni lijekovi - zbog visokog rizika od krvarenja povezanog sa konzumacijom kamilice
Lijekovi za krvni pritisak - jer može da izazove izuzetno nizak krvni pritisak
Lijekovi za dijabetis - jer se povećava rizik od niskog nivoa šećera
Sedativi i ljekovito bilje - njihova snaga može znatno da se poveća kada se koristi kamilica

alt

Lijekovi koji se razgrađuju u jetri poput statina, antimikotičnih lijekova i feksofenadina (Seldane) - jetra je poznata po tome da razgrađuje kamilicu i postoji mogućnost da reaguje sa lijekovima koji vrše sličnu ulogu.

Da biste izbjegli ovakva neželjena dejstva, uradite alergenski test ili se konsultujte sa ljekarom da biste znali da li vaše tijelo može da podnese ovu biljku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...