ŠTO JE KRAO KAD JE ZNAO: Nakon brutalne krađe na izborima, raspad sistema u SBB-u, Radončić najavio isključenje svog kandidata u Mostaru...

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je kako budući visoki predstavnik Christian Schmidt treba zatvoriti OHR.

  • Politika

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 2

– Njegovim dolaskom očekujem da će BiH dinamizirati neke svoje procese, odnosno europski put i da će on svoju poziciju visokog predstavnika, za razliku od nekih prethodnika, tretirati kao radno mjesto koje treba trajati što kraće, odnosno da ispunimo čuvene uvjete, da se OHR polako ukida uz njegovu pomoć, a da mi pristupamo Europskoj uniji, a ne da poziciju shvaća kao mjesto gdje će 12 ili 13 godina dobijati visoku plaću, a zemlja će stagnirati - kazao je Radončić za Televiziju Sarajevo.

Lider SBB-a govorio je i o formiranju vlasti u Mostaru.

– U Mostaru imate jednu dobru stvar, a to je da su se izbori nakon 12 godina dogodili. Također, i jednu stvar, a to je da se dogodila brutalna krađa, i stranaka između sebe, ali i pojedinaca koji su krali od svojih kolega glasove. Danas sam naredio da se napravi tročlano povjerenstvo SBB-a koje će utvrditi jesu li tačni novinski članci ili navodi da je naš kandidat pokrao nekoliko stotina glasova s naše, SBB-ove liste, od svojih kolega i pripisao ih sebi uz pomoć kolega iz SDA. Ako to bude tačno, mi ćemo se javno obratiti i isključiti tog čovjeka.

Najavio je i podršku novoj Vladi KS kazavši da je s Elmedinom Konakovićem ručao prije dva dana.

– Sve ono što je interes građana KS, trudit ćemo se da pomognemo ovoj vladi – napomenuo je Radončić.

Na pitanje voditeljice hoće li se ponovo kandidirari za člana Predsjedništva BiH, Radončić je odgovorio:

– Rano je za tu priču. Ja očekujem da će se ovaj put kompletna opozicija ujediniti da 2022. godine dođe do promjene vlasti. Očekujem da će udružena opozicija dati kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva i mislim da to nije nerealna misija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...