OVO NIJE NORMALNO: Pogledajte kako je čudesni Slovenac ušao u historiju NBA lige, Luka Dončić je srušio Jordana, LeBrona i Magica zajedno...

Denver je pobijedio Dallas sa 117:113, ali Nikoli Jokiću (20 koševa, 10 skokova) i Michaelu Porteru, koji je postigao 30 koševa, među kojima i pobjedničku "tricu", šou je ukrao genijalni Slovenac.

  • Sport

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 0

Luka Dončić je, i kada izgubi utakmicu, priča dana u NBA ligi.

Dončić je bio najbolji strijelac (35), skakač (11) i asistent (16) utakmice, a dodao je i četiri ukradene lopte te jednu blokadu. Ovo je višestruko historijski poduhvat u najjačoj košarkaškoj ligi.

Prije Dončića, samo je pet igrača uspjelo ostvariti triple-double s 30 koševa i 15 asistencija, uokviren s četiri ukradene lopte. Dončić se pridružio ekskluzivnom klubu u kojem su LeBron James, Brandon Knight, Russell Westbrook, Magic Johnson i Pete Maravich.

 

Nadalje, Dončić se 16. triple-doubleom s 30 koševa izjednačio sa Michaelom Jordanom na osmom mjestu popisa igrača kojima je uspijevalo ostvariti posebno zahtjevan triple-double učinak. Ipak, Jordanu je za 16 takvih utakmica trebala cijela karijera možda najboljeg košarkaša u historiji, 14 sezona, dok je Dončiću to uspjelo već na početku treće sezone u NBA ligi i prije 22. rođendana.

Ovo mu je, dakle, 16. triple-double s 30 koševa prije 22. godine, čime ih Dončić sam ima kao i osam ostalih košarkaša kojima je to uspjelo zajedno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...