NEŠIĆ DONIO ČVRSTU ODLUKU: Kreće da ruši Dodika s ovim strankama...

Naveo je da Predsjedništvo DNS-a u Doboju danas pokazuje snagu i jedinstvo u vezi s odlukom Centralne izborne komisije BiH da u tom gradu budu ponovljeni izbori na 89 od ukupno 106 biračkih mjesta, istaknuvši da je očekivao da se oni ponište te da od ove institucije traži da ponovljene izbore provede novi organ.

  • Politika

  • 26. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 0

Predsjedništvo DNS-a usvojilo je danas u Doboju Platformu o budućem djelovanju sa drugim političkim subjektima, koja polazi od činjenice da je DNS treća politička partija po zastupljenosti u lokalnim zajednicama i Narodnoj skupštini RS i da je spremna djelovati sa svim opozicionim partijama.

Nešić je izjavio novinarima da tu prvenstveno misli na SDS i PDP, jer, kako kaže, nemaju razerve prema njima niti otvorenih pitanja i najavio da će veoma brzo biti održan zajednički sastanak predstavnika ove tri partije.

On je naveo da Predsjedništvo DNS-a u Doboju danas pokazuje snagu i jedinstvo u vezi sa odlukom Centralne izborne komisije BiH da u tom gradu budu ponovljeni izbori na 89 biračkih mjesta od ukupno 106, istakavši da je očekivao da se oni ponište, te da od ove institucije traži da ponovljene izbore sprovede novi organ.

Potpredsjednik DNS-a Duško Ivić poručio je da su, kako kaže, slobodni izbori najbolji vid borbe protiv političke korupcije i da je ova partija pokrenula inicijativu da se promijeni Izborni zakon u BiH.

(BN)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...