TEGELTIJA PORUČIO DA IMA DOVOLJNO SREDSTAVA ZA PONAVLJANJE IZBORA U SREBRENICI I DOBOJU: "Besmisleni pokušaji predsjednika CIK-a..."

"Kod građana Srebrenice i Doboja stvara se osjećaj neizvjesnosti kroz pokušaj da se uvuku u bespotrebna politička prepucavanja", naglasio je Tegeltija.

  • Politika

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 0

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je da "ne postoji nikakav osnov niti razlog za odgađanje ili neodržavanje ponovljenih izbora u Doboju i Srebrenici na pojedinim biračkim mjestima, kako je to u javnosti iznio predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Željko Bakalar".

"Za održavanje ponovljenih izbora na pojedinim biračkim mjestima u Srebrenici i Doboju postoji dovoljno sredstava", poručio je Tegeltija.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bakalara da će raspisivanje ponovljenih izbora u Srebrenici i Doboju zavisiti od brzine osiguranja novčanih sredstava, Tegeltija je odgovorio da su besmisleni pokušaji predsjednika CIK-a da odgovornost za eventualno neodržavanje izbora u Srebrenici i Doboju prebaci na Vijeće ministara.

- Takođe, kod građana Srebrenice i Doboja stvara se osjećaj neizvjesnosti kroz pokušaj da se uvuku u bespotrebna politička prepucavanja - naglasio je Tegeltija i pozvao CIK da izbore provede u zakonom predviđenom roku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...