IZ KOMŠIĆEVOG KABINETA ZA "SB" ODGOVORILI: "Salem Marić nema pravo govoriti u ime DF-a"

Od izbora u Mostaru prošlo je više od dva mjeseca, a još se ne nazire ko će biti buduća većina u Gradskom vijeću. Zvanični pregovori još nisu počeli između koalicija i stranaka i sve je za sada stalo na parcijalnim saopštenjima i medijskim istupima.

  • Politika

  • 29. Jan. 2021  30. Jan. 2021

  • 2

Nakon utvrđenih manipulacija sa glasovima, došlo je i do određenih neslaganja unutar Koalicije za Mostar. Javnost najviše zanima kako će se Demokratska fronta postaviti prema pitanju formiranja buduće vlasti u Mostaru.

Salem Marić, predsjednik SDA Mostar, danas je rekao kako mu je „drago da je Gradski odbor DF-a donio odluku da ostaje u Koaliciji“.

Zbog nejasne situacije oko formiranja vlasti „Slobodna Bosna“ je zatražila i mišljenje iz kabineta predsjednik Željka Komšića o Marićevoj izjavi.

„Salem Marić nema pravo govoriti u ime DF-a. Odluku o tome da li DF ostaje u Koaliciji donijeti će predsjednik Komšić. To sigurno neće biti Salem Marić“, poručili su nam kratko iz Komšićevog kabineta.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...