KATASTROFA KAKVU NE PAMTE NI NAJSTARIJI: Pogledajte nevjerovatne snimke iz Turske, potpuni kolaps, gradovi pod vodom, bujica nosila automobile (VIDEO)

Jako nevrijeme koje je zahvatilo gradove Izmir i Manisu, izazvalo je poplave u tom dijelu Turske.

  • Hronika

  • 03. Feb. 2021  03. Feb. 2021

  • 0

U porastu je i vodostaj na branama koje snabdijevaju Istanbul vodom.

Kiša koja je počela padati tokom noći sa ponedjeljka na utorak u Izmiru, dovela je do poplava, a prema informacijama, poplavljene su kuće, poslovni prostori i ceste.

Mehmet Akyol, koji 30 godina živi u Izmiru, izjavio je da do sada nije doživio ovakvu katastrofu. Prema njegovim riječima, bujica je nosila neke automobile, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vatrogasne ekipe su na terenu i pomažu građanima čije kuće su poplavljene.

Timovi Uprave za vanredne situacije (AFAD) i Crvenog polumjeseca nastavljaju raditi na spašavanju, evakuaciji, pomoći i podršci zbog poplava koje su pogodile Izmir.

Ceste su poplavljene i u Manisi, a neki građani su ostali "zarobljeni" u svojim vozilima.

Spašeni su uz pomoć drugih građana koji su im pritekli u pomoć. Poplave su uzrokovale probleme u saobraćaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...