METEOROLOG NEDIM SLADIĆ PROGOVORIO O TRAUMATIČNOM NASILJU: "Doživio sam apsolutno poniženje, ali sam uzvratio udarce..." (VIDEO)

Nedimova poruka je jasna, o zlostavljanju ne treba šutjeti!

  • Društvo

  • 06. Feb. 2021  06. Feb. 2021

  • 1

Nedima Sladića mnogi prepoznaju po preciznom prognoziranju vremenskih prilika, ali malo ko zna da je ovaj uspješni mladić bio žrtva vršnjačkog nasilja. Nedimova poruka je jasna, o zlostavljanju ne treba šutjeti.

- Sjećanja su još živa, teško da će izblijediti. Nasilje sam doživljavao u višim razredima osnovne škole. Stvari su se počele komplicirati u 5. razredu, a kuliminirale su u 7. Te tri godine su bile zaista teške, bilo je tu svega, od početaka koji su djelovali kao šala, a završavali su najčešće udarcima i uvredama - prisjetio se on.

Sladić je tražio pomoć škole, međutim, prema njegovim riječima, ona je izostala.

- Moja razredna starješina je kontinuirano htjela da sjedim sa mojim nasilnikom, pritom je znala da me on maltretira iz dana u dan - kaže Sladić.

Vrhunac nasilja doživio je kada su u školskom prosoru s bazenom sklonili Nedimovu odjeću, ali tu nije bio kraj.

- Nakon toga su slikali moj spolni organ, tu fotografiju je vidjela cijela škola i tada sam doživio apsolutno poniženje. Hodao sam pognute glave, to je utjecalo na samopouzdanje i danas mi je jako teško sklopiti prijateljstva. Dođete u situaciji da vi razmišljate šta ste pogrešno uradili, bilo je svega što je teško sabrati u jedan obim spoznaje - kazao je Sladić u emisiji TVSA.

Nakon traumatičnih iskustava, Nedim je odlučio uzvratiti udarce, jer nije znao kako se dalje nositi sa maltretiranjem, njegov odgovor na dugogodišnje nasilje dočekan je kaznom.

- U tom trenutku meni se smanjuje vladanje, i to je jedan od najtežih udaraca, jer sam bio primjeran đak - kazao je Nedim prisjetivši se svog traumatičnog iskustva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...