"ZIMI NIJE KRAJ, SITUACIJA SE KOMPLIKUJE": Meteorolog Nedim Sladić najavljuje veliku promjenu vremena

Na snazi je žuto upozorenje za većinu regija u BiH zbog udara vjetra i količine padavina. Na novu promjenu vremena koja je pred nama upozorio je i meteorolog Nedim Sladić.

  • Vijesti

  • 07. Feb. 2021  

  • 0

-Situacija se komplikuje za kraj iduće sedmice kada bi znatno hladnije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka u potpunosti poništilo trenutno proljeće koje imamo.

Naredne sedmice više detalja će se znati o ovom potencijalnom i izraženom, izgledno suhom valu hladnoće koji bi prema trenutnim projekcijama modela ECMWF počeo krajem iduće sedmice.

Zasad ensemble prognoza ECMWF modela ide u smjeru izraženije studeni prema sredini februara, no i dalje uz dosta upitnika, a samim tim i neusaglašenosti u brojnim stavkama.

Zimi očito još nije kraj, a veljača bi mogla ubrzo opravdati svoju prevrtljivost, prognozirao je Sladić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...