OVO JE BRUKA, NA HADŽI-ISMAILOVOJ DŽAMIJI OSVANULI PRIJETEĆI NATPISI: “Nikšić bit će Srebrenica…”

U Nikšiću je nekada postojalo devet džamija, a jedina očuvana je Hadži-Ismailova.

  • Regija

  • 10. Feb. 2021  10. Feb. 2021

  • 1

Na zidu oko Hadži-Ismailove džamije i na ulazu u džamiju u Nikšiću jutros su osvanuli natpisi "Srebrenica", "Turci", "Nikšić bit će Srebrenica", a nacrtana su i četiri ocila. 

Kako prenosi Anadolija, skrnavljenje džamije u Nikšiću desilo se dan nakon što je jučer u Podgorici na zidu ograde Osmanagića džamije grafitom ispisan krst sa četiri ocila.

Mirsad Agović, predsjednik Odbora Islamske zajednice Nikšić, kazao je da je riječ o sramnom činu.

- Nijesu nas uplašili ni devedesetih pa neće ni danas. Ko god je ovo pisao, ovo je njegov obraz - kazao je Agović za AA.

U Nikšiću je nekada postojalo devet džamija, a jedina očuvana je Hadži-Ismailova.

Hadži-Ismailova džamija, koja je danas pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulturno-historijskih spomenika Crne Gore, preživjela je 1993. godine miniranje, kada je ispod minareta postavljen dinamit.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...