BAVARSKI GIGANT NA KROVU SVIJETA: U finalu pao meksički Tigres! (VIDEO)

Fudbaleri Bayerna večeras su u finalu Svjetskog klupskog prvenstva pobijedili Tigres sa 1:0.

  • Sport

  • 11. Feb. 2021  12. Feb. 2021

  • 0

Utakmica u Al Rayyanu nije ponudila mnogo uzbuđenja jer se Tigres većinu meča branio, dok je Bayern pokušavao da pronađe način da dođe do gola. Bavarci su na kraju zabili gol i zaokružili nevjerovatnu sezonu sa šest osvojenih trofeja.

Bayern je veoma dobro počeo meč i poveo u 18. minuti kada je mrežu Tigresa zatresao Kimmich. No, sudija je nakon toga gledao VAR i poništio je gol zbog ofsajda Lewandowskog koji je smetao golmanu Guzmanu.

Njemački klub je zaprijetio ponovo u 34. minuti. Nakon centaršuta iz kornera odlično je šutirao Sane, ali je ovaj put prečka spasila meksički klub.

Bayern je do vodstva mogao i na samom početku drugog poluvremena. Ovaj put u šansi je bio Gnabry, ali nakon njegovog šuta lopta ide tik iznad prečke Tigresa.

Međutim, Bayern je u 59. minuti uspio da slomi otpor protivnika. Nakon centaršuta Lewadowski sjajno spušta loptu za Pavarda koji je pogodio za 1:0. Sudija je ponovo gledao VAR zbog mogućeg ofsajda, ali je priznao pogodak jer je sve bilo regularno.

Bavarci su ve mogli završiti u 81. minut. Rezervista Tolisso odlično šutira, no ovaj put stativa spašava Tigres. Nekoliko minuta kasnije prijeti i Tigres. Odlično je pokušao Gignac, ali gola nije bilo.

U 85. minuti nova šansa za Bayern. Choupo-Moting je uposlio Douglasa Costu koji šutira s desetak metara u golmana Tigresa.

Do kraja meča meksički klub nije uspio da dođe do izjednačenja i produžetaka, te je Bayern zasluženo slavio i osvojio šesti trofej u svega godinu dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...