DRAMATIČNO IZNAD GLAVNOG GRADA, ODJEKIVALE EKSPLOZIJE: Sirijska odbrana presrela izraelski napad iznad Damaska...

Svjedoci navode kako su čuli glasne eksplozije na južnom obodu Damaska.

  • Svijet

  • 15. Feb. 2021  15. Feb. 2021

  • 1

Sirijska vojska objavila je u ponedjeljak kako je državna zračna odbrana presrela „izraelski napad“ iznad prijestonice Damaska, prenosi agencija Reuters i dodaje kako se ovo dešava u vrijeme pojačanih izraelskih bombardiranja navodnih iranskih meta u Siriji u posljednja dva mjeseca.

Državni sirijski mediji nisu dali više detalja o metama izraelskih zračnih snaga.

Reuters navodi, pozivajući se na saopćenje vojske, kako su izraelski vojni avioni nadlijetali Golansku visoravan kako bi pogodili mete blizu glavnog sirijskog grada. Nema spominjanja žrtava, ali se ističe kako su navodne rakete koje su ispaljene, oborene.

„Naša zračna odbrana nastavlja odbijati izraelske raketne napade na nebu glavnog grada“, dodaje se u saopćenju sirijske vojske.

Glasne eksplozije

Navodno su na meti zračnih udara bile jedinice vojske u gradu Kiswa, 14 kilometara južno od Damaska, u području koje je gusto naseljeno i gdje su dominantne paravojne jedinice koje imaju podršku Irana.

Svjedoci navode kako su čuli glasne eksplozije na južnom obodu Damaska.

Izraelske oružane snage nisu odmah komentirale posljednje udare, ali su njihovi viši vojni zvaničnici priznali pojačane napade na Siriju radi okončanja vojnog prisustva Irana u Siriji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...