"VEOMA ME RADUJE...": Vučić se pohvalio Erdoganovom čestitkom povodom Dana državnosti Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti Republike, čestitke brojnih svjetskih zvaničnika, među kojima je i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, koji je narodu poželio prosperitet i blagostanje, prenosi Anadolija.

  • Svijet

  • 15. Feb. 2021  15. Feb. 2021

  • 2

“Veoma me raduje što su prijateljski odnosi i saradnja između Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim nivoima, dostigli najviši stepen u svojoj istoriji. Vaš trud i rukovodstvo su, nesumnjivo, u velikoj mjeri doprinijeli tom uspjehu. Veliko mi je zadovoljstvo što vidim doprinos naših bilateralnih odnosa regionalnom miru i stabilnosti”, naveo je Erdogan.

Predsjednik Turske je kazao i da je pandemija koronavirusa “još jednom ukazala na to koliko su dobri regionalni odnosi značajni u borbi protiv ovakvih pošasti”.

“Odlučni smo u volji da saradnju između naših zemalja još unaprijedimo, održavajući postojeći pozitivni zamah”, dodao je.

Čestitke su stigle i od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kao i od predsjednika Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Njemačke, Austrije, Grčke, Češke, Poljske, Azerbejdžana, Kazahstana, Irana, saopšteno je iz Predsjedništva Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...