DOBIO PODRŠKU VIJEĆNIKA "KOALICIJE ZA MOSTAR": Salem Marić sa 11 glasova izabran za novog predsjednika Gradskog vijeća Mostara!

Salem Marić je novi predsjednik Gradskog vijeća Mostar. Tokom glasanja, 10 vijećnika je bilo suzdržano.

  • Vijesti

  • 15. Feb. 2021  16. Feb. 2021

  • 5

Salem Marić iz SDA je novi predsjednik GV sa osvojenih 11 glasova. Njegovi zamjenici su Ivan Zelenika iz HDZ-a i Velibor Milivojević iz SNSD-a. Tokom glasanja 10 vijećnika je bilo sudržano. To znači da su samo vijećnici Koalcije za Mostar glasali za Marića. 

Podsjećamo, Mario Kordić iz HDZ-a BiH u trećem krugu glasanja je dobio prostu većinu od 17 glasova koja mu je garantovala poziciju prvog čovjeka grada na Neretvi. Njegov protukandidat iz Koalicije za Mostar Zlatko Guzin imao je 16. Nevažeća su bila dva glasa.

Kordić se nakon polaganja zakletve obratio vijećnicima. Kazao je kako se od njega može očekivati da bude “motor grada”, a da će on od vijećnika očekivati da mu sa svojim prijedlozima ili sugestijama ukažu ukoliko “krene na stranputicu”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...