MAJKIĆEVA TRAŽI ODGOVOR: "Gdje su nestali pištolji iz Pazarića? Je li to uradio neko iz Oružanih snaga ili...?"

Zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić upozorila je da je nestanak pištolja iz skladišta naoružanja u Pazariću novi sigurnosni izazov u BiH na koji nadležni moraju dati odgovore.

  • Društvo

  • 16. Feb. 2021  16. Feb. 2021

  • 7

- Ako uzmemo u obzir da je od 2007. do 2017. godine bilo 10 takvih slučajeva, onda se može reći da se to već često ponavlja i institucija koja je nadležna da brine o bezbjednosti, mora dati odgovor – izjavila je Majkićeva novinarima.

Ona je pitala kako je moguće da je osoba koja je ušla u skladište tačno znala gdje se nalaze pištolji, koji su bili u sanduku, a sanduk u kasi.

– Kako je mogao da zna o čemu se radi? Je li to uradio neko iz Oružanih snaga ili neko ko je u dosluhu s nekim iz Oružanih snaga? To su odgovori koji će se morati dostaviti – upozorila je Majkićeva.

Prema njenim riječima, slučaj se dodatno komplikuje ako se zna da se ti pištolji veoma dobro prodaju na tržištu i da je BiH puna migranata koji će veoma dobro platiti za to oružje.

– Nadamo se da će Ministarstvo odbrane moći da odgovori na neka od ovih pitanja – rekla je Majkićeva.

Ministarstvo odbrane u Vijeću ministara saopštilo je 12. februara da je u Centru Oružanih snaga BiH za osnovnu obuku u Pazariću kod Sarajeva uočeno oštećenje sigurnosne plombe na ulazu u skladište oružja i utvrđeno da nedostaje određena količina kratkog naoružanja, piše "Srpskainfo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...