ALJOŠA ČAMPARA: "Naša stranka će snositi političku odgovornost za svoje postupke, NE MOŽE SE POREDITI SDA sa HDZ-om!"

"Žao mi je što nije došlo do promjene u Mostaru u smislu političke paradigme. Mostar je zaslužio da ima politiku novog gradonačelnika, viziju, programe", poručio je danas federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara gostujući na Televiziji Sarajevo.

  • Politika

  • 16. Feb. 2021  16. Feb. 2021

  • 9

Kaže da je potpuno iznenađen što Irma Baralija nije podržala dr. Zlatka Guzina, mada to ne bi ništa promijenilo, jer je Boška Ćavar svoju odluku davno najavila.

- Naša stranka će snositi političku odgovornost za svoje postupke. Guzin je čovjek o kojem sam čuo sve najbolje. On je prije svega ljekar, humanista i Mostarac. Nije on poseban eksponent politike SDA - rekao je Čampara.

Naglašava da se ne mogu porediti SDA i HDZ, jer nije SDA ta koja je branila haške optuženike i slavila ih.

- Nije pošteno da su te dvije stranke isto. Želim da kažem da ovdje nema niko nevin u ovim procesima. Trebali su se od početka dogovarati, sjediti. Propuštena je prilika. Izbori su završeni - govori Čampara.

Ističe kako treba biti jasno da Mostar niti je hrvatski, niti bošnjački, niti srpski.

- Ne mogu se donositi odluke u Mostaru bez Bošnjaka. Na lijevoj strani isto mora biti prioriteta, mora biti prioritet Djevojačka škola, robna kuća itd. Bez obzira, evo, iako nisam u SDA, ne može se porediti SDA sa HDZ-om. Da je bilo više političkog promišljanja i razgovora, prije svega političkih lidera, moglo se sigurno nešto novo dogoditi - potcrtao je Čampara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...