DODIKOVI MEDIJI ODUŠEVLJENI IZBOROM ČOVIĆEVOG GRADONAČELNIKA: Kordić obećao zaštitu Srba u Mostaru, ali nije smio spomenuti ko je kriv za sve

"Mostar je multietnički grad, koji po svojoj nacionalnoj strukturi predstavlja BiH u malom, zbog čega ću nastojati da napravim zdravu priču kojom bismo poslali poruku zajedništva i dokazali svima da možemo dobro i ugodno živjeti jedni kraj drugih i jedni s drugima", kazao je u intervjuu za “Glas Srpske” novoizabrani gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

  • Mini market

  • 17. Feb. 2021  17. Feb. 2021

  • 1

Podsjetimo, Kordić je kao kandidat HDZ-a BiH izabran u trećem krugu glasovima 17 vijećnika, za jedan više od njegovog protukandidata Zlatka Guzina. Po zanimanju je ljekar i do sada je obavljao funkciju direktora Doma zdravlja u Mostaru.

Na pitanje kakav će biti njegov odnos prema srpskoj zajednici u Mostaru, Kordić kaže:

- I kao čovjek imam kontakte sa srpskom zajednicom u Mostaru, i to dosta ozbiljne, u smislu da u bolnici i Domu zdravlja radim sa kolegama Srbima i imamo fantastičan odnos. Definitivno ću biti neko ko će zaštiti sva prava Srba u Mostaru i pokušati napraviti jednu zdravu priču, ne samo s njima nego i s Bošnjacima i Hrvatima i ljudima koji se izjašnjavaju kao ostali.

Novi gradonačelnik Mostara Mario Kordić obećao je zaštitu srpske zajednice u Mostaru, ali niti jednom riječju nije spomenuo zbog čega Srbi nisu konstitutivni narod u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. A ko je glavni krivac - ZNA SE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...