JE L' NEKO TRAŽIO FAHRA?: Anis Krivić, ispred SBB-a, u Srebrenici imao spremne odgovore o nedolasku svog šefa Radončića, ali to novinare nije zanimalo!

Nakon što je Edin Ramić (SDA) objasnio novinarima nedolazak Bakira Izetbegovića, isprsio se Krivić i upitao novinare: "Ko je imao pitanje za predsjednika Saveza za bolju budućnost?"

  • Mini market

  • 19. Feb. 2021  19. Feb. 2021

  • 0

Na jučerašnje okupljanje političara iz Sarajeva, lidera tzv. probosanskog bloka, koji su boravili u Srebrenici na poziv koalicije "Moja adresa Srebrenica", nisu došli Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije, i Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost. Oni su poslali svoje izaslanike, Edina Radmića Izetbegović, a Anisa Krivića šef SBB-a. Ostale stranke predstavljali su njihovi predsjednici Željko Komšić (Demokratska fronta), Elmedin Konaković (Narod i pravda), Nermin Nikšić (SDP BiH).

Na konferenciji za štampu nakon sastanka predstavnici koalicije "Moja adresa Srebrenica" objasnili su zbog čega neće sudjelovati na izborima za ovu općinu koji će se održati 21. februara, a lideri stranaka iz Sarajeva uglavnom su podržali ovakvo opredjeljenje.

Da konferencija za novinare ne prođe u previše ozbiljnom, depresivnom tonu, pobrinuo se Anis Krivić, izaslanik Radončićevog SBB-a, donedavni ministar obrazovanja i nauke u Kantonalnoj vladi u Sarajevu, koji je unio nešto relaksiranije, humoristilčke tonove koji su nasmijali prisutne. Njega je, očito, lider SBB-a temeljito brifirao i pripremio šta će govoriti na sastanku, kao i na konferenciji za medije, međutim postalo je nezgodno kada niko od novinara nije imao potrebu pitati Krivića ništa u vezi s izborima u Srebrenici niti bilo čim drugim. Vjerovatno je mali broj njih uopće znao ko je on i kojim je poslom u Srebrenici.

Nakon što je Edin Ramić (SDA) novinarima objasnio nedolazak Bakira Izetbegovića, isprsio se Krivić i upitao novinare: "Ko je imao pitanje za predsjednika Saveza za bolju budućnost?" Na njegovu žalost, niko se nije oglasio niti je koga zanimalo šta on ima kazati.

Inače, Anis Krivić, nakon što je ostao bez ministarske fotelje u Vladi Kantona Sarajevo, nije dugo čekao na novo uhljebljenje u državnom aparatu: kako navode mediji, zaposlio ga je u svom kabinetu ministar za socijalna pitanja i potpredsjednik Vlade Federacije Vesko Drljača, kadar Radončićevog SBB-a.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...