TURIZAM U DOBA KORONE: Poznati lanac hotela zaprepastio sve, primat će samo goste koji su...

Koronavirus stvorio je velike probleme svim granama privrede.

  • Ekonomija

  • 20. Feb. 2021  20. Feb. 2021

  • 1

Njemački lanac hotela "Allsun" u budućnosti će od gostiju tražiti da budu vakcinisani protiv koronavirusa, objavio je "Alltours", kompanija vlasnik tog lanca.

Nova politika za svih 35 hotela lanca "Allsun", lociranih na španskom otoku Mallorca, Kanarskim otocima i u Grčkoj, na snagu će najvjerovatnije stupiti 31. oktobra, ovisno o napretku vakcinacije u Njemačkoj, saopćio je "Alltours", prenosi Hina pozivajući se na Reuters.

Time će njemačka kompanija postati jedna od prvih koja uvodi takvo pravilo u vrijeme dok vlade i turističke organizacije razmatraju kako vratiti turistički sektor na noge dok pada broj zaraženih i raste broj vakcinisanih.

‘Sigurnost i uživanje u odmoru’

“Želimo svim gostima pružiti najveću moguću sigurnost kako bi mogli uživati u odmoru”, rekao je vlasnik "Alltoursa" Willi Verhuven.

Dok se kasnije u godini ne vakciniše veći broj ljudi, lanac "Allsun" će od gostiju tražiti negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati.

Britanska kompanija "Saga" objavila je prošli mjesec da će se putnici na njenim kruzerima, također, morati vakcinisati prije ukrcavanja.

Njemačko-engleska kompanija "TUI" u decembru je objavila da ne planira odbiti turiste koji se nisu vakcinisali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...