SVE JE BILA FARSA: Bevanda stao uz Čovića pa se pravdao zbog poteza koji bi mogao skupo koštati HRS

Slaven Bevanda, vijećnik Hrvatske republikanske stranke (HRS), u podcastu "Bura" govorio je o izboru gradonačelnika Mostara kazavši kako se iz Sarajeva podigla antihrvatska histerija koja je prisilila vijećnike HRS-a da podršku daju kandidatu HDZ-a BiH Mariju Kordiću.

  • Politika

  • 20. Feb. 2021  20. Feb. 2021

  • 4

Bevanda je, također, govorio o nacionalnosti kao jedinom kriteriju izbora gradonačelnika, koji je, navodno, nametnula SDA, kao i o posljedičnoj hajci na vijećnice Naše stranke Irmu Baraliju i Bošku Ćavar.

Pojasnio je što HRS očekuje od ovog saziva Gradskog vijeća te osvijetlio veličinu problema s kojima će se vijećnici morati suočiti. Osvrnuo se na posljedice odluke HRS-a da podrži kandidata HDZ-a i odgovorio na pitanje znači li to da je HRS postao satelit HDZ-a.

Iznio je i buduće planove HRS-a te objasnio kakav je danas status ove stranke u Hrvatskom narodnom saboru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...