OSVETNIČKI PROCES: Danas u Sudu BiH počinje suđenje privredniku koji je razotkrio Tegeltiju!

Danas će se u 13.30 sati u Sudu BiH održati izjašnjenje o krivici Nermina Aleševića, privrednika iz Velike Kladuše koji se, po optužnici Tužilaštva BiH, tereti za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koritisti.

  • Vijesti

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 2

To je za sada jedini pravni epilog velike afere "Potkivanje", koja je dovela do ostavke predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije. Do procesuiranja Tegeltije nije došlo i sve ostaje na njegovoj izjavi kako ranije nije poznavao inspektora Marka Pandžu, iako je njihova Viber komunikacija prezentirana javnosti.

Kuriozitet je da će se u ovom procesu protiv Aleševića Tegeltija i sadašnja sutkinja Suda BiH Dalida Burzić pojaviti kao svjedoci. Ovo je samo još jedan eklatantan primjer u kojem je Tužilaštvo BiH, na čelu s Gordanom Tadić, zakazalo i stalo u zaštitu korumpiranih ljudi u pravosuđu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...