RADONČIĆ PONOVO GOSTOVAO U "TELERINGU": Svojim stavovima o Komšiću večeras je ODUŠEVIO ČOVIĆA (VIDEO)

Večeras je lider SBB-a Fahrudin Radončić ponovo bio gost u svojoj omiljenoj emisiji "Telering" na RTRS-u, urednika Mate Đakovića. Radončić je u jednosatnoj emisiji govorio o raznim temama, među kojima su bile trenutna politička situacija u BiH, odnosi prema drugim strankama, proteklim lokalnim izborima s akcentom na izborima u Mostaru, izbornim krađama u Mostaru, značaju tzv. četvorke u političkom životu BiH i predstojećim općim izborima 2022. godine, kao i o nacionalnim odnosima u BiH. Također, dotakao se i odnosa u regiji.

  • Mini market

  • 24. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 9

Ono što je posebno bilo zanimljivo je Radončićev osvrt na odnose među narodima u BiH i političkoj pluralizaciji kojoj svjedočimo. U tom osvrtu dotakao se i načina izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, u kojem je ostao dosljedan stavovima lidera HDZ-a Dragana Čovića.

"Na kraju će se ta vrsta političke raznolikosti i rivaliteta desiti i u hrvatskom korpusu, kada hrvatski građani budu shvatili da majoriziranje, u smislu da tri ili četiri puta njihov član Predsjedništva BiH se bira unutar bošnjačkog biračkog tijela a ne hrvatskog, onda će se tamo ljudi opustiti i neke opozicione stranke će dobiti priliku", rekao je večeras na RTRS Radončić.

Ovaj dio možete pogledati od 28:30.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...