ČAMPARA POSLAO JASNU PORUKU: "SDA iza zatvorenih vrata nudi HDZ-u poziciju direktora FUP-a, POKRENITE MOJU SMJENU, ali prestanite trgovati…”

Svoj komenar je dao i na nedavni sastanak lidera SDA i HDZ-a.

  • Mini market

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 5

Federalni ministar policije Aljoša Čampara prokomentarisao je najave o konačnoj uspostavi Vlade Federacije BiH, što bi u konačnici dovelo, vjerovatno, i do njegove smjene. Direktno je pozvao SDA da ga smijeni, ali uz žestoku kritiku da trguju pozicijama.

“Pozivam SDA da konačno prestane trgovati pozicijama. Oni ponovo danima agresivno i manipulativno pokušavaju u javnom prostoru opravdati svoju tajnu trgovinu sa pozicijom FUP-a. Od svih načina da vodite svoju politiku, izabrali ste najgori mogući. Krenuli ste od općina, preko kantona, pa, evo, u svojim trgovinama došli i do Federacije”, rekao je on, piše Klix.ba.

Čampara tvrdi da SDA iza zatvorenih vrata nudi HDZ-u poziciju direktora FUP-a u zamjenu za njegovu smjenu.

“Prihvatam i razumijem vašu silnu želju da me smijenite, no ne znam zašto trgujete time kada za tim nema potrebe. Pokrenite moju smjenu. Procedura je vrlo jednostavna, pogotovo ako imamo u vidu dvodecenijsku ljubav koja vlada između SDA i HDZ-a. Premijer (SDA) pokrene proceduru smjene, predsjednik FBiH (HDZ) je prihvati i vaš problem je riješen. Ovako pokazujete hronično odsustvo najelementarnijeg poznavanja zakonskih procedura i načina na koji funkcionira FBiH”, rekao je.

Svoj komenar je dao i na nedavni sastanak lidera SDA i HDZ-a.

“Najiskrenije se nadam i da će dogovor sa zadnjeg sastanka SDA i HDZ-a o tome da ćemo za mjesec dana imati novu Federalnu vladu, a za dva riješena sva kadrovska pitanja, biti ispoštovan i da neće doživjeti sudbinu brojnih prethodnih dogovora. Pozivam ministre iz SDA da, ukoliko u dva mjeseca ne budu realizovani dogovor i najave koje smo dobili od HDZ-a i SDA, svi zajedno glasamo protiv liste Nezavisnog odbora i omogućimo raspisivanje novog konkursa ukoliko do tada ne imenujete novog ministra unutrašnjih poslova, a pozivam medije i javnost da zajedno pratimo realizaciju datih obećanja”, kazao je.

Na kraju im je poručio: “Zadržite mrvu dostojanstva koja vam je ostala i prestanite se u javnosti predstavljati kao jedini zaštitnici bošnjačkih interesa. Zadržite i mrvu dosljednosti u priči o vladavini prava i vladavini zakona. Vi morate konačno naučiti da se zakon mora poštovati i da nema niko iznad toga. Ja ću ga poštovati.”

On poziva SDA da pokažu “da se može biti i transparentan i iskren, da se mogu ispoštovati zakonom propisane procedure i istovremeno zauzeti i stav oko direktora FUP-a na način da se zaštite interesi bošnjačkog naroda”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...