RADONČIĆ IZ STRANKE IZBACUJE ANELA KLJAKU: Od Izetbegovića će tražiti da izbaci Salema Marića, SVE SU ZAJEDNO RADILI…

Njih dvojica su, podsjetimo, bili na meti optužbi za krađu glasova.

  • Politika

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 4

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić najavio je da će iz stranke izbaciti Anela Kljaku zbog prevara na posljednjim izborima u tom gradu, odnosno zbog krađe glasova.

Zanimljivo je da je Radončić, također, kazao da će od SDA tražiti da izbaci Salema Marića.

Kljako je šef Gradskog odbora SBB-a Mostar. Salem Marić je predsjednik GO SDA Mostar i novi predsjednik Gradskog vijeća Mostara, piše Klix.ba.

“Krali su jedni od drugih, ali su krali i unutar pojedinih lista. Mi ćemo isključiti ovog čovjeka, jedan čovjek iz SBB-a krao je glasove svojih kolega, zajedno sa svojim prijateljem iz SDA. Ali ću moliti i gospodina Izetbegovića da izbaci Marića (Salema, op. a.), jer su oni to zajedno radili", rekao je Radončić u emisiji "Telering".

Njih dvojica su, podsjetimo, bili na meti optužbi za krađu glasova. Nakon što je CIK ponovo prebrojao glasove sa pojednih mjesta u Mostaru, utvrđeno je da su njima dopisivani glasovi na račun drugih kandidata unutar liste "Koalicije za Mostar".

Podsjetimo i da je, nakon ponovnog brojanja glasova, došlo do oduzimanja jednog mandata SBB-u i dodjeljivanja Prvoj mostarskoj partiji.

Radončić je i ranije govorio da CIK mora preuzeti odgovornost i narediti ponovno brojanje svih glasova sa svih biračkih mjesta u Mostaru, jer se, kako je govorio, očigledno radi o ogromnom lopovluku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...