VEĆ SE POJAVILE PRVE KONTROVERZE: Kako je umro gradonačelnik Zagreba Milan Bandić?

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je noćas u 66. godini. Bandiću je pozlilo jučer kasno navečer te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh. Pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno. 

  • Regija

  • 28. Feb. 2021  

  • 1

Službena verzija priče je da je Bandiću pozlilo u stanu. Bandić je stanovao u Bužanovoj ulici, kojoj je najbliža bolnica KB Merkur, međutim, odvezen je u KB Sveti Duh na drugom kraju grada, a inače je i KBC Zagreb bliži Bužanovoj od Svetog Duha.

Kako piše portal "index.hr", zvali su direktora Nastavnog zavoda za Hitnu pomoć grada Zagreba Žarka Rašića kako bi rekao zašto Hitna nije odvezla Bandića u najbližu bolnicu.

On je ujedno i predstojnik Klinike za hirurgiju KB Sveti Duh.

"Nisam bio na terenu, ne mogu odgovoriti zašto je prevezen na Sveti Duh. Znam da je prevezen tamo, ali ne znam ni s koje adrese je prevezen. Podaci s kojih su adresa pacijenti prevezeni spadaju u GDPR. To morate pitati Gradski ured za informiranje", rekao  je Rašić za portal "Index.hr".

Sa druge strane, portal "24sata.hr" razgovarali su sa dr. Gzijem Redžepijem koji je sinoć bio prisutan u trenutku kad je Milan Bandić doživio infarkt i koji ga je oživljavao. Redžepi radi na pulmologiji na Jordanovcu i, kako kaže, ovo mu nije prvi put da je nekoga reanimirao.

- Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja Sergeja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je - kazao je dr. Redžepi.

- Mislim da je to bilo oko 11 i 15, ne znam točno. Hitna je došla za 3, 4 minuta, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7, 8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati - kazao je dr. Redžepi za portal "24sata.hr".

(Index.hr / 24sata.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...