MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Ovo je pobjednik europskog izbora za automobil 2021. godine

Ovaj žiri je, isto tako, razmatrao svaku generaciju Yarisa pa je ovaj model redovno dospijevao u uži izbor.

  • Auto

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 0

Odabirom žirija koji sačinjava 59 automobilskih novinara iz cijele Europe, četvrta generacija Yarisa primila je ovu nagradu 21 godinu nakon što je inovativna prva generacija proglašena europskim automobilom godine 2000., što je bilo prvi put za Toyotu. Ovaj žiri je, isto tako, razmatrao svaku generaciju Yarisa pa je ovaj model redovno dospijevao u uži izbor.

Žiri je pohvalio Yarisovu hibridnu tehnologiju zbog mirne vožnje, male emisije i pristupačne cijene – što objašnjava zašto više od 80 posto kupaca Yarisa odabire hibridni pogonski sklop. Yaris je, isto tako, primio pohvale za dizajn, dinamičke performanse i vrhunsku sigurnost.

Povrh toga, žiri izbora europskog automobila godine posebno je pohvalio Toyotin uspjeh u buđenju strasti za snažnim malim automobilima širom Europe predstavljanjem GR Yarisa.

Nagrada za europski automobil godine za 2021. dodjeljuje se svega nekoliko dana nakon što je Yaris proglašen najprodavanijim automobilom u Europi, prvi put, što je jasan znak da se europski kupci slažu sa žirijem izbora europskog automobila godine!

Matt Harrison, izvršni potpredsjednik Toyota Motor Europea, komentirao je: „Ovo je velika počast za Toyotu i želim zahvaliti žiriju na razmatranju i priznanju. Želim, osim toga, iskoristiti ovu priliku i odati priznanje našim razvojnim timovima u Europi i Japanu. Ovo je najbolji Yaris ikada i, baš kako je to Akio Toyoda zamislio, već navlači osmijehe na lica naših kupaca.“

Toyota je tri puta primila nagradu za europski automobil godine. Yaris je pobijedio 2000., Prius je pobrao lovorike 2005., a novi Yaris je ponovno podigao pobjednički pehar 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...