POSLANIK U PARLAMENTU FBiH NAPUSTIO SDA: Razlozi odlaska “dobro poznati” organima stranke i...

Ovim je nastavljeno kontinuirano osipanje visoko pozicioniranih funkcionera SDA koji se ne slažu s načinom vođenja i pravcem u kojem ide politika SDA.

  • Politika

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 4

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Senad Mašetić napustio je Stranku demokratske akcije (SDA), saznaje PRESS.

Mašetić je u pismenoj formi dostavio Općinskom odboru SDA Gornji Vakuf izjavu o istupanju iz SDA ističući kako su razlozi napuštanja SDA moralne prirode i da su “dobro poznati” organima SDA.

Ovim je nastavljeno kontinuirano osipanje visoko pozicioniranih funkcionera SDA koji se ne slažu s načinom vođenja i pravcem u kojem ide politika SDA.

Doktor stomatologije Senad Mašetić je dugogodišnji predsjednik Općinskog odbora SDA Gornji Vakuf, a kako saznajemo, pored njega, veliki broj članova iz Gornjeg Vakufa okrenuo je leđa SDA.

Dok se visoko pozicionirani funkcioneri distanciraju od destruktivne politike SDA, SDA, kao po običaju, zabija glavu u pijesak i odbija preuzeti odgovornost za katastrofalni rezultat na prošlogodišnjim izborima, ali i teško stanje u koje je dovela Bosnu i Hercegovini isporučivanjem svih kontrolnih mehanizama Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku zarad nekoliko pozicija u vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...