KEC U RUKAVU: Vučić UPREGAO svog političkog oca i osuđenog ratnog zločinca VOJISLAVA ŠEŠELJA DA GA SPAŠAVA (VIDEO)

Ali, nije ni Šešelj što je nekad bio...

  • Regija

  • 05. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 1

Aleksandar Vučić toliko se upleo u odnose sa mafijom, u korupcionaške afere, u odnose sa, za njegov ukus nedovoljno poslušnim saradnicima oko podjele plijena, da naprosto ostavlja utisak dezorijentisanog i uplašenog čovjeka koji više ne zna šta radi. To je otišlo toliko daleko da je, ne vjerujući više nikome, upregao svog političkog oca i osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja da ga spašava od vidljivih i nevidljivih neprijatelja.

Razmilio se crveni četnički vojvoda po Vučićevim televizijama i tabloidima da brani Vučića, baš kao nekada Miloševića. Vjeruje se, za pristojnu naknadu, kao u stara, za njega veoma sretna vremena, kada su ljudi ginuli, nesreće se umnožavale, a državna teritorija se smanjivala.

Ali, nije ni Šešelj što je nekad bio, ni sjenka... Djeluje otužno, istrošeno i potpuno neuvjerljivo dok otaljava posao i uvjerava građane Srbije da je Vučić ugrožen od mračnih sila, da hoće da ga otruju, da mu o glavi rade strane obavještajne službe, ali i najbliži saradnici i dugogodišnji biznis partneri - novopečeni ljubitelji najskupljih vina, zakupci najvećih sefova u domaćim i stranim bankama, vlasnici ekskluzivnih vila i automobila, a odnedavno čak i privatnih aviona.

Za dr. Nebojšu Stefanovića, Šešelj propovijeda da je bio odan Vučiću sve dok nije otišao na put u Ameriku, a odatle se vratio kao drugi čovjek, piše Direktno.rs.

- Tamo je vrbovan i vratio se s instrukcijama po kojima je odmah počeo da postupa. Iako se čini da se obruč oko njega steže, on se i dalje oseća sigurnim zbog stranaca koji mu čuvaju leđa - dodaje Šešelj, ističući da je u tu osobu Vučić imao ogromno povjerenje, jer mu je bio saborac i dok su obojica bili u SRS-u.

- Međutim, za razliku od Vučića, koji je bio na važnoj poziciji kao generalni sekretar stranke, ovaj je išao po burek ili namještao mikrofone na konferencijama za štampu.

Ako je nešto iz Šešeljevog propovijedanja tačno, vjerujemo da je tačna priča za burek i namještanje mikrofona u Srpskoj radikalnoj stranci u vrijeme ljubavi sa Slobodanom Miloševićem i Mirom Marković.

Ipak, crveni vojvoda je, slučajno ili namjerno, zaboravio da kaže da je tada pod njegovom gvozdenom palicom bila jasna podjela posla i da je Aleksandar Vučić bio zadužen da donosi gajbe piva njemu i tada nediplomiranom Tomislavu Nikoliću.

Ali, vremena su se promijenila... I tek će da se mijenjaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...