KORONA BUKTI U GLAVNOM GRADU: Crne vijesti iz Zavoda za javno zdravstvo KS, veliki broj zaraženih, preminulo čak...

Od ovog broja novozaraženih, porodičnim klasterima ili kontaktima oboljelih od ranije pripadaju 294 osobe i one se nalaze u samoizolaciji.

  • Vijesti

  • 08. Mar. 2021  

  • 3

Laboratorijskom analizom 1.294 uzoraka, u Kantonu Sarajevo je evidentiran 451 novi slučaj zaraze koronavirusom tokom proteklog dana, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Od ovog broja novozaraženih, porodičnim klasterima ili kontaktima oboljelih od ranije pripadaju 294 osobe i one se nalaze u samoizolaciji.

U isto vrijeme, 311 osoba su se oporavile od zaraznog oboljenja COVID-19. Devet osoba koje su bile zaražene, preminule su, nažalost, tokom protekla 24 sata.

Na klinikama i u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima trenutno se liječi 309 osoba, a u Općoj bolnici 120 osobe. 11 pacijenata koristi mehaničku podršku respiratora pri disanju.

Sa bolničkog liječenja otpuštene su 24 osobe. Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 3.156 slučajeva zaraze koronavirusom. U samoizolaciji se nalaze 3.226 osobe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...