DIREKTORICA IZETBEGOVIĆ SAOPĆILA NOVE KATASTROFALNE REZULTATE TESTIRANJA: "Kako ćemo izdržati do petka, šta ćemo do tada?"

Ni večerašnje vijesti iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu o broju novozaraženih osoba koronavirusom, nisu ništa bolje od onih koje smo danas čuli. Naime, do 18 sati u KCUS-u su testirana 374 uzorka. Čak 172 osobe su novooboljele!

  • Hronika

  • 09. Mar. 2021  

  • 2

U Kantonu Sarajevo zabilježeno je ogromno povećanje broja novozaraženih jer je ovim testiranjem virus potvrđen kod još 165 osoba. Još sedam osoba je zaraženo sa područja USK.

- Evo zbog čega sam pitala gdje je struka? Koje je objašnjenje „petak u 20 sati lockdown“? Šta ćemo do tada? Zatvorit će tržne centre i ugostiteljske objekte a i dalje će se ljudi naguravati u gradskom prijevozu, kazala je za prof. dr. Izetbegović.

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KUCS-a, nakon posljednjih istupa premijera Kantona Sarajevo, Edina Forte kada je rekao da su morali donijeti odluku o uvođenju lockdowna „jer je tako struka kazala, zdravstvo je pred pucanjem“, upitala s kojim stručnjacima se savjetovao Forto, kojom strukom, te da nikad nije kontaktirao KUCS kako bi se uvjerio u stvarno stanje, piše Hayat.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...