"SLOBODNA BOSNA" OBJAVLJUJE OTVORENO PISMO NERMINA ALEŠEVIĆA: Kako je Amir Hadžić, delegat koji je prijavio transparent "Izdrži generale", falsificirao dokumente mladih igrača u COMET sistemu u saradnji sa...!?

Na adresu našeg portala danas je stiglo Otvoreno pismo Nermina Aleševića, privrednika iz Velike Kladuše, u kojem se obraća Nogometnom savezu BiH, Nogometnom savezu FBiH, Nogometnom savezu USK, Federalnom tužilaštvu i Kantonalnom tužilaštvu USK.

  • Mini market

  • 10. Mar. 2021  10. Mar. 2021

  • 0

Sadržaj Otvorenog pisma prenosimo u cjelosti:

Ovih dana svi mediji bruje o prijavi delegata Amira Hadžića za transparent "Izdrži generale!" sa utakmice Željezničar-Sarajevo i prijavi Disciplinskoj komisiji N/F S BiH, pa ja ovim putem pitam gore nabrojane šta ste učinili s mojim prijavama protiv najvećeg nogometnog falsifikatora u COMET sistemu, i pozivam istu Disciplinsku komisiju da preispita i ovaj slučaj.

Pitam gospodu Begića, Durića i Stupca, predsjednike Saveza, šta su učinili u svojim mandatima da se meni ukine najveća izrečena kazna u istoriji postojanja nogometa, kao članu skupštine jednog kluba koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad od kako je BiH postala samostalna država.

Gospoda, za Vas je normalno da ova osoba koja je prekinula utakmicu (Amir Hadžić, op. „SB“) može iz Osnovne škole koristiti jednog djeteta rodni list, a drugog sliku, i praviti nove dokumente u COMET sistemu jer tada je bio Amir Hadžić predsjednik NS USK. Od 11 igrača u jednoj ekipi čak 9 igrača je imalo promijenjen identitet, svoj uspjeh je napravio što je godinama to radio u suradnji s par osoba. Sekretar škole mu je to pomogao, a sada je ta osoba član skupštine N/F S BiH ispred NS USK. Pa nije li Vas sramota više. Gospodo, i Milan Tegeltija je morao odstupiti jednim dijelom zbog afere „Potkivanje“ i nadam se da će upornost istjerivanja istine i Vas smaknuti s nogometne scene.

U Otvorenom pismu Nermin Alešević poziva zvaničnike nogometnih saveza da primijene Disciplinski pravilnik i na sebi i na drugima jer su, kako kaže, postali učesnici prikrivanjem ovih djela.

Alešević poziva i Ministarstvo prosvjete USK da preispita da li osobe koje kradu iz Osnovnih škola dokumente i zloupotrebljavaju ih, mogu raditi u tim školama.

"Šta oni uče našu djeci. Lopovluku i kriminalu. Na svaki način do ličnog uspjeha. Pozivam sve medije da prenesu ovo pismo i iste pitaju za demant i istima sam spreman dostaviti sve dokumente na uvid da se uvjere u istinitost svega gore navedenog. Ko nama uči djecu u školama, ko čuva njihove dokumente, ko su nam političari koji prave budućnost ili neke nogometne zvijezde. Uvijek je bilo FairPlaya i promijenit će se kad tad stanje u ovoj državi u svijem njenim dijelovima. Za bokje sutra, za nas i našu djecu", zaključio je u Otvorenom pismu Nermin Alešević.

Alešević je uz pismo na adresu „Slobodne Bosne“ dostavio i RJEŠENJE broj UP1 03-1-37-5-96-9/18 DGL od 11. 10. 2018. godine izdano od Agencije za zaštitu ličnih/osobnih podataka u Bosni i Hercegovini u kojem se jasno potvrđuju navodi iz njegovog Otvorenog pisma. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...