O OVOME BRUJI NJEMAČKA: Brazzo Salihamidžić želi samo jednog trenera na klupi Bayerna, ali konce bi mu mogao pomrsiti...

Trener Bayerna Hansi Flick jedan je od kandidata za novog selektora reprezentacije Njemačke.

  • Sport

  • 11. Mar. 2021  

  • 0

Njemački stručnjak je sa Bayernom prošle sezone osvojio apsolutno sve, ali se već odavno povezuje sa poslom u reprezentaciji Njemačke, koju nakon deceniju i po napušta Joachim Low.

Iako Bayern svim silama želi da zadrži Flicka, 56-godišnji trener je navodno zainteresovan za selektorsko mjesto i neće biti iznenađenje ako na kraju upravo on postane novi selektor Elfa.

Flick ima iskustvo sa radom u nacionalnom timu jer je godinama bio pomoćnik Lowu, dobro poznaje igrače i sistem i Fudbalski savez Njemačke bi njega najradije vidio na mjestu selektora.

Direktor minhenskog kluba Hasan Salihamidžić, prema pisanju Bilda, već ima svog favorita za poziciju trenera ako Flick odluči otići.

Brazzo favorizira sjajnog mladog stručnjaka Juliana Nagelsmanna koji već godinama radi sjajan posao i trenutno predvodi ekipu RB Leipziga.

Nagelsmann je od djetinjstva navijač Bayerna i vidi bavarskog velikana kao naredni korak u svojoj karijeri.

Međutim, posljednju riječ u izboru trenera nema Hasan Salihamidžić već Karl-Heinz Rummenigge. On za sada nema namjeru da tako lako pusti Flicka, no bit će zanimljivo vidjeti šta će se dešavati u Bayernu u narednim mjesecima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...