„TO JE DNO DNA…“: Brazzo Salihamidžić otvoreno progovorio o Robertu Lewandowskom

S Bayernom je osvojio sve što se osvojiti dalo, bio je osam puta prvak Njemačke, osvojio je i Ligu prvaka te pritom zabio 344 pogotka.

  • Sport

  • 21. Jul. 2022  

  • 0

Direktor Bayerna Hasan Salihamidžić javno je kritizirao Roberta Lewandowskog jer je napustio njemački klub i otišao u Barcelonu. Poljski je reprezentativac ovih dana potvrdio transfer u španjolski klub, a nagađa se da je posao vrijedan 50 do 60 miliona eura.

Salihamidžić, zajedno s direktorom kluba Oliverom Kahnom, govorio je uoči transfera da bi volio da Lewandowski ispoštuje svoj ugovor i ostane u Bayernu još godinu dana. S druge strane, poljski je napadač bezvoljno trenirao, odbijao je komunikaciju sa suigračima i javno govorio da želi otići iz kluba.

"Robertov je stav dno dna. Ne samo jer sam ja kao igrač ispunjavao svoje ugovore. Ja bih sebi razjasnio da moram ispuniti svoje obaveze prema klubu", rekao je Salihamidžić u intervjuu za njemački list Zeit.

Lewandowski je s Barcelonom potpisao ugovor koji vrijedi do 2026. godine, kad će on imati 37 godina i vjerovatno biti na samom kraju karijere. S Bayernom je osvojio sve što se osvojiti dalo, bio je osam puta prvak Njemačke, osvojio je i Ligu prvaka te pritom zabio 344 pogotka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...