OŠTRA REAKCIJA FEDERALNOG PARLAMENTARCA: "U režiji DODIKA, umjesto članstva u NATO-u organizuje se SMOTRA RUSKE SKALAMERIJE, Komšić i Džaferović moraju..."

...preispitati navedenu odluku.

  • Politika

  • 11. Mar. 2021  11. Mar. 2021

  • 2

Povodom najave vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Republike Srbije, oglasio se i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Nihad Čolpa, piše N1.

Čolpa je naglasio da Komšić i Džaferović moraju preispitati navedenu odluku.

“Smatram da nakon što su veoma ozbiljno shvatili zaključke NSRS i sve izgovoreno za govornicom skupštine manjeg bh. entiteta od strane svog kolege sa posla Milorada Dodika, Komšić i Džaferović danas na sjednici Predsjedništva BiH moraju hitno zatražiti od Ministra odbrane BiH Sifeta Podžića da preispita odluku o vojnoj vježbi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine. Svojevremeno smo slušali bajke o ANP, a nakon sve te predstave granicu Bosne i Hercegovine će preći vojska čiju smo brutalnost osjetili na svojoj koži i to u trenutku kada Milorad Dodik traži “mirni razlaz”. Zabranjeno nam je da ih nazivamo “agresorskom” zato što je prilika da to dokažemo protraćena na sijelu održanom u Vijećnici. Kako stvari stoje, u režiji Milorada Dodika, njegovih kolega sa posla i Ministarstva odbrane umjesto članstva u NATO-u organizuje se smotra ruske skalamerije”, navedeno je u izjavi Nihada Čolpe.

Dodao je da “pozivi iz fotelja” skreću pažnju sa bitnih pitanja.

“Medijska prepucavanja, apeli i međusobni pozivi na obračun iz udobnih fotelja skreću pažnju od bitnih pitanja, a jedno od njih je zasigurno i vojna vježba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ukoliko zaista najviši državni funkcioneri smatraju veoma opasnim svog kolegu sa kojim dijele prostorije, onda je legitimno razmišljati da je konačno došlo vrijeme da se preispitaju sva otvorena pitanja u odnosima BiH i Srbije, a ne dopuštati da Srbija, u koju Milorad Dodik ide jednom sedmično na brifing, izvodi vojnu vježbu na teritoriji BiH”.

Još se zapitao “kakva se poruka šalje narodima u BiH, posebno Bošnjacima”.

“Da li vojna vježba sa Srbijom predstavlja svojevrsnu vojnu neutralnost Bosne i Hercegovine. Kakva se poruka šalje narodima u BiH, prije svih Bošnjacima koji su najveće žrtve upravo naoružanja iz Srbije. Nesumnjivo da bi Moskva pozdravila održavanje vojnih vježbi Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine, obzirom da Srbija ima tradiciju održavanja vojnih vježbi sa Rusijom”, navodi Čolpa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...