OPĆINSKI SUD U SARAJEVU PRESUDIO: Nihad Čolpa izgubio spor oko Građanskog saveza, mora isplatiti sudske troškove!

Tvrdio je tada Čolpa da je kongres stranke lažiran te da je izvršeno pravno nasilje. Kolege iz GS-a optuživao je za puč u stranci.

  • Mini market

  • 01. Dec. 2021  01. Dec. 2021

  • 0

U ljeto 2020. godine izbio je sukob u Građanskom savezu nakon što je na čelo stranke došao Muhamed Fazlagić. Dotadašnji predsjednik stranke Nihad Čolpa bio je izrevoltiran ovakvim razvojem situacije i nizao je optužbe prema Demokratskoj fronti i njenom predsjedniku Željku Komšiću, kao i prema predsjedniku Centralne izborne komisije Željku Bakalaru.

Također, tvrdio je tada Čolpa da je kongres stranke lažiran te da je izvršeno pravno nasilje. Kolege iz GS-a optuživao je za puč u stranci.

Tada je najavio i tužbu pred Općinskim sudom, koja je ovih dana dobila konačan epilog.

Portal "Istraga" objavio je na svom Twitter profilu presudu Općinskog suda u Sarajevu koji je odbio tužbu Nihada Čolpe. Prema ovoj presudi Muhamed Fazlagić je izabran u skladu sa zakonom za predsjednika Građanskog saveza, a Nihad Čolpa je dužan da GS-u isplati 1.400 KM sudskih troškova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...