MAJKIĆKA SE OBRUŠILA NA MINISTRICU VANJSKIH POSLOVA: "Bisera Turković nikome ne polaže račune i ne odgovara..."

...na poslanička pitanja, te da se svi moraju zapitati kome to koristi i za čiji interes ona radi.

  • Mini market

  • 15. Mar. 2021  15. Mar. 2021

  • 3

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić pokrenula je inicijativu da se raspravlja o radu Ministarstva vanjskih poslova u Savjetu ministara u kojem, kako kaže, vlada najveći haos i brojne nepravilnosti, zbog čega svi moraju nešto da učine.

-Tamo je potpuni haos i tako je već godinama. Na to ukazuju brojni revizorski izvještaji, zbog čega sam to i inicirala, navela je Majkićeva.

Ona je rekla da ministar inostranih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković nikome ne polaže račune i ne odgovara na poslanička pitanja, te da se svi moraju zapitati kome to koristi i za čiji interes ona radi, prenosi Srpskainfo.

Majkićeva smatra da velika odgovornost leži i na parlamentu koji godinama ništa nije uradio da se situacija ispravi.

Glas Srpske piše da su ministri vanjskih poslova u Vijeću ministara u posljednjih 15 godina svojim postupcima, izletima i skandalima nanijeli više štete nego što su doprinijeli porastu ugleda BiH u svijetu diplomatije, a unutar zemlje najčešće su se bavili vanustavnim djelovanjem i bili predmet kritika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...