EMIR SULJAGIĆ, OTVORENO: Zašto je bivša ministrica odbrane Jasmili Žbanić dala dva transportera, a Kusturica izvezao oklopnu brigadu...

Bh. film "Quo vadis, Aida?" rediteljice Jasmile Žbanić nominovan je za prestižnu nagradu Oscar za najbolji strani film. Film je do sada osvojio 13 prestižnih filmskih nagrada.

  • Kultura

  • 17. Mar. 2021  17. Mar. 2021

  • 1

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, govorio je za O kanal o čudnim događajima i dvostrukim aršinima za vrijeme snimanja tog filma.

- Moja prva reakcija je bila da odem kući da zagrlim svoje dijete, jer nijedno od nas nismo trebali da budemo tu, da budemo živi - rekao je Suljagić.

Za film je rekao da je historijski samim time što je napravljen, ali dodaje da ne treba podizati očekivanja.

- Jasmila Žbanić nije dobila ni desetinu onoga od Ministarstva odbrane, kada govorimo o rekvizitima, kakve je dobio Emir Kusturica. Bilo bi jako lijepo da Marina Pendeš barem danas odgovori zašto je to Jasmila dobila dva transportera, a Kusturica izvozio za onaj glupi film kojeg se više niko i ne sjeća, oklopnu brigadu s lokacija Oružanih snaga BiH - pitao je Suljagić.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...