NA KORAK OD NOVOG LOCKDOWNA: Zatraženo proglašenje stanja prirodne nesreće u Federaciji BiH!

Klub poslanika Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine zahtijeva od Federalnog štaba civilne zaštite i Vlade FBiH proglašenje stanja prirodne nesreće na području ovog bh. entiteta zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije u FBiH i hitno stvaranje uslova za imunizaciju stanovništva u što kraćem roku.

  • Vijesti

  • 18. Mar. 2021  18. Mar. 2021

  • 0

“Usvajanje Zaključka koji je definisao Klub zastupnika Demokratske fronte pred vanrednu sjednicu Zastupničkog doma u smjeru uvođenja vanrednog stanja u Federaciji uslijed izuzetno pogoršane epidemiološke slike u Federaciji neophodno je u svjetlu stvaranja preduslova za poboljšanje epidemiološke slike, uvođenje strožijih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, stvaranje neophodnih uslova za zatvaranje Federacije na 15 dana, ali i kroz Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica nadomještanjem ekonomskih gubitaka privrednim subjektima”, naveli su iz Demokratske fronte.

 

Uz ovaj zaključak i podršku svim zaključcima Odbora za zdravstvo, Klub poslanika Demokratske fronte tražit će na današnjoj sjednici finansijsku podršku za sve bolnice koje liječe Covid-pacijente u skladu s opredijeljenim kapacitetima za liječenje Covid-pacijenata, kao i osposobljavanje certificiranih laboratorija za Covid-testiranja u svim kantonima.

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana danas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...