UKAZAO POVJERENJE WHO-u: Boris Johnson primio vakcinu "AstraZenece" (VIDEO)

“Upravo sam primio prvu dozu Oksfordove 'AstraZeneca' vakcine. Hvala svim nevjerovatnim naučnicima, medicinskom osoblju i volonterima koji su omogućili da se ovo desi”, napisao je Johnson.

  • Svijet

  • 19. Mar. 2021  20. Mar. 2021

  • 0

Premijer Velike Britanije Boris Johnson primio je danas vakcinu AstraZeneca protiv koronavirusa i poručio da je to najbolji potez za povratak u normalu.

Boris Johnson je na svom Twitter nalogu postavio sliku sa vakcinacije i zahvalio medicinskim radnicima.

“Upravo sam primio prvu dozu Oksfordove AstraZeneca vakcine. Hvala svim nevjerovatnim naučnicima, medicinskom osoblju i volonterima koji su omogućili da se ovo desi”, napisao je Džonson.

On je dodao da je “ovo najbolje što možemo da uradimo da bismo se vratili životu, koji nam toliko nedostaje”.

“Hajde da završimo ovo”, poručio je Džonson.

Podsjetimo, vakcina AstraZeneca izazvala je polemiku u cijelom svijetu, nakon što se pojavila sumnja da izaziva krvne ugruške. Neke zemlje su prijavile smrtne slučajeve, za koje vjeruju da su povezani sa primanjem vakcine.

Ovo je izazvalo stopiranje vakcinacije AstraZenecom u nekoliko evropskih zemalja.

Svjetska zdravstvena organizacija i Evropska agencija za lijekove su izdale saopštenja u kojima se navodi da nema indikacija da ova vakcina može izazvati stvaranje tromba i embolusa, te da je ona potpuno bezbjedna za korišćenje. EMA je pozvala članice EU i ostale države Evrope da nastave vakcinaciju AstraZenecom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...