UZNEMIRENA SUPRUGA PACIJENTA OBRATILA SE MEDIJIMA: "U KCUS-u puštaju ljude DA UMRU, suprugu ne daju kisik, vjerujte da u ovom momentu ne znam..."

Hasiba Ramić, čiji suprug leži u Covid-odjeljenju Infektivne klinike, tvrdi da je od prvog dana kada je smješten, izrazito zapostavljen.

  • Društvo

  • 19. Mar. 2021  20. Mar. 2021

  • 1

Redakciji Oslobođenja javila se ogorčena porodica Ramić iz Sarajeva čiji su članovi pordice oboljeli od koronavirusa. Zbog teške kliničke slike dva člana ove porodice smještena su na COVID odjeljenjima KCUS-a. 

Hasiba Ramić čiji suprug leži na Covid odjeljenju Infekticne klinike tvrdi da je od prvog dana kada je smješten izrazito zapostavljen.

- Prekinuli su mu davati terapiju za Covid koju je počeo primati u svojoj ambulanti i pored stalnih poziva i činjenice da su mu poslali lijekove koje pije za srce i visok pritisak,  oni mu to nikada nisu davali, tvrdi Ramić.

- Dehidrirao je, a nije dobio odgovarajuću terapiju za to. Od dana kada je primljen leži u krevetu u odjeći u kojoj je došao, iako smo mi poslali i pidžamu. Vrhunac svega je bio kada je treći dan paničnim pozivom, u kojem se borio za dah rekao da već dva-tri sata nema kisika, iako on na najvišim protocima kisika ostvaruje najnižu saturacija i bez kisika čini se velika šteta, ne samo COVID oboljenju i plućima nego cijelom organizmu. On se tada nalazi u teškom stanju hipoksije. Na naše alarmantne pozive cijelom KCUS-u, jer ne možemo da vjerujemo da se takve stvari dešavaju, njihov odnos je veoma nemaran i kažu “kisik će doći kada dođe”, kaže gospođa Ramić. 

SESTRE GA NARUŽILE ŠTO SE ŽALI

-  Na alarmiranje mog uspruga, dežurna sestra je još došla u njegovu sobu i izgalamila se na čovjeka u tako teškom stanju. Zbog čega je on nas molio da im ništa ne govorimo i da ne reagujemo kada nema kisika. Gore očito vlada strah i represija, umjesto brige i njege za pacijenta. Ti nestanci kisika su se nastavili i dalje, sa dužim i kraćim vremenskim periodima. Suprug je vidno oslabio kada smo mu dostavili vlastiti aparat za mjerenje kisika u krvi, on je već na tako niskim procentima, da je pitanje da li on može iz ovoga da se izvuče (80% - 82%). Imali smo još jednog člana porodice na KCUS i naše subjektivno mišljenje je da je broj smrtnih slučajeva na Kliničkom centru tako veliki ne zbog toga što je COVID-19 neizlječiv, nego zato što doktori Kliničkog centra ne liječe ljude. Vjerujte da u ovom momentu ne znam da li je živ, ispričala nam je supruga oboljelog. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...